ULTRA MSD - 100 km

12 IUNIE, ora 00:00

Detalii despre traseu


DISTANȚĂ: 100 KM; DIFERENȚĂ DE NIVEL POZITIVĂ: 4900 m; TIMP LIMITĂ: 24 ore.

Timp intermediar limită la punctul de control, alimentare si hidratare Scurtu - drop bag (km 60): 13 ore!

Timp intermediar limită la punctul de control, alimentare si hidratare Gălăoaia (km 81): 18 ore!

Timp intermediar limită la punctul de control si hidratare Gălăoaia mică (km84): 20 ore!

START-ul are loc în localitatea Lunca Bradului, din fața Ocolul Silvic. De la zona de START/SOSIRE din Bistra Mureșului până aici se va asigura transportul de către noi. Sunt 20 de km între cele două locuri, cam 20 de minute de mers cu mașina. 

La intrarea pe drumul forestier Valea Ilvei începe traseul marcat cruce albastră care urcă până în Șaua Negoiu (între Negoiul Unguresc și Reţiţiş). La Gura Tihu va fi primul punct de control și hidratare. Traseul continuă pe marcaj cruce albastră până înainte cu 1 km de a ajunge în Șaua Negoiu. Aici deviază și urcă către Vârful Rețitiș, pe un traseu nemarcat turistic. La Cabana Meteo Rețitiș va fi al doilea punct de control și alimentare. Traseul urmează marcajul bandă roșie către Negoiul Unguresc și continuă cu Vârful Pietrosu Călimani. Apoi traseul coboară de pe vârf și continuă pe direcția Refugiului Rusca, către Curmătura Tihului unde va fi următorul CP. De aici traseul merge pe marcajul Via-Maria Theresia până pe vârful Bistricioru. Apoi coboară bandă galbenă până la CP-ul de la Refugiul Poiana Lungă. De la refugiu continuă pe marcaj punct albastru până la Gura Scurtu. Aici va fi următorul CP și zona de dropbag. 

După acest punct urmează o bucată de traseu nemarcat turistic care va ajunge în Poiana Culmii. Aici avem din nou un CP, iar de aici traseul devine comun cu cel de 50k. Urmează de aici o coborâre lungă până aproape în satul Gălăoaia. Pe parcursul acestei coborâri 2-3 CP-uri cu hidratare și alimentare. După ce ajunge jos în sat traseul intră pe forestierul Gălăoaia Mică cu marcaj turistic triunghi roșu. Urmează 7 km de drum forestier cu o pantă lină de urcare până la următorul punct de hidratare, înainte de urcarea pe Scaunul Domnului. De pe platou urmează din nou o coborâre puțin mai lung lungă, de 7 km până la ultimul punct de control dinainte de SOSIRE. De la km 93 mai vine o ultimă urcare după care ultimii km trec printr-o poiană cu stejari seculari și așa-zisele cetăți ale Bistrei.

ATENȚIE: Zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Descărcare gpx.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Înscrie-te acum