Semimaraton - 21 km

22 Mai, ora 10:00

Detalii despre traseu

Traseul pornește de pe valea Bistrei, la cca. 9 km de intersecția cu DN 15 Reghin  - Toplița, în aval de confluența pârâului Donca cu Bistra.

Se urcă pe traseul turistic Zăpodia cu pod - cerc albastru, până la punctul de alimentare și control de pe platoul scaunului. De aici, traseul semimaratonului se îndreaptă spre stâncile estice, pe marcaj punct roșu, pe lângă izvorul de apă domnească.

După parcurgerea stâncilor estice se coboară pe dunga albastră spre ultimul punct de alimentare și control din pășunea cu mesteceni, apoi se ține traseul spre crucea de fier si cetăți, marcat cu galben. La intersecția cu traseul triunghi albastru se traversează asfaltul, în amote de păstrăvărie, și se continuă pe malul drept al pârâului Bistra, până în aval de priza de apă, unde se schimbă malul și se continuă pe drum până la sosirea de la Zăpodia cu pod.

Atenție: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.


Descărcare gpx.

Timp limită: 6 ore.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă.

Punct Tip Altitudine Km de la start Km până la final
Zăpodia cu pod Start 677 0 21+
Platou Scaunul Domnului Punct hidratare 1370 4 17
Șaua scaunului Punct control 1050 7 14
Stâncile gârlii Punct alimentare 600 12 9
Păstrăvărie Punct control 620 19 2
Zăpodia cu pod Sosire 677 21+ 0


Înscrie-te acum