Maraton - 42 km

22 Mai ora 9:00

Detalii despre traseu


Traseul pornește de pe valea Bistrei, la cca. 9 km de intersecția cu DN 15 Reghin  - Toplița, în aval de confluența pârâului Donca cu Bistra. Urcă pe traseul turistic Zăpodia cu pod - marcaj cerc albastru - până la punctul de hidratare și control de pe Platoul Scaunul Domnului. De aici, traseul maratonului se desparte de cel al semimaratonului, îndreptându-se spre nord. Trece pe lângă refugiul Salvamont, pe marcaj cerc albastru, spre punctul de hidrataree și control de deasupra izvorului Gălăoaia Mare. De aici, tot pe cerc albastru, se coboară pe drum forestier până la intersecția cu forestierul Gălăoaia Mică, la punctul de alimentare si control Gălăoaia Mică. De aici se intră pe marcaj cu triunghi roșu care urcă din nou pe Platoul Scaunul Domnului, la punctul de hidratare și control platou2.

Începând de aici traseul este comun cu cel de semimaraton. Urmează o coborâre pe marcaj banda albastră spre ultimul punct de alimentare și control de pe pășunea cu mesteceni. De aici traseul duce spre crucea de fier si cetăți, aici nu este marcaj turistic dar va fi marcajul concursului. La intersecția cu traseul triunghi albastru se traversează asfaltul, pe lângă păstrăvărie, și traseul continuă pe malul drept al pârâului Bistra. Va continua până la priza de apă, unde se schimbă malul și se continuă pe drum până la SOSIRE.

Atenție: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Descărcare gpx.

Timp limită: 9 ore.

Timp intermediar limită la punctul de control si hidratare platou 2: 6 ore!

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Punct Tip Altitudine Km de la start Km până la final
Zăpodia cu pod Start 677 0 42+
Platou Scaunul Domnului Punct hidratare 1370 4 38
Gălăoaia Mare Punct hidratare 1390 10 32
Gălăoaia Mică Punct alimentare 603 20 22
Platou Scaunul Domnului Punct hidratare 1370 25 17
Poiana cu mesteceni Punct alimentare 600 33 9


Înscrie-te acum