ULTRA MSD - 50 km

12 IUNIE, ora 9:00

Detalii despre traseu


DISTANȚĂ: 50 km; DIFERENȚĂ DE NIVEL POZITIVĂ: 2500 m; TIMP LIMITĂ: 10 ore.

Timp intermediar limită la punctul de control si hidratare Gălăoaia: 5 ore!

Traseul va avea START-ul pe valea Bistrei, la 3.3 km de intersecția cu DN 15 Reghin - Toplița, din curtea Cabanei ”Ritual Chalet”. De la START urmează o urcare ușoară până în traseul de concurs deja știut. Intersectarea traseului se face în zona cetăților. Apoi se urmează un traseu nemarcat turistic până la intersecția cu traseul Zăpodia cu Cale, marcat cu triunghi albastru. Aici se traversează asfaltul, pe lângă păstrăvărie, și se continuă pe malul drept al pârâului Bistra. Merge până la priza de apă, unde se schimbă malul și se continuă pe drumul forestier până la Cabana Primăriei Bistra. Aici avem primul punct de control și hidratare. De aici intrăm pe traseul turistic Zăpodia cu pod - marcaj cerc albastru - până la punctul de hidratare și control de pe Platoul Scaunul Domnului. Aici, traseul MSD 50k se desparte de MSD 25k, îndreptându-se spre nord. Trece pe lângă refugiul Salvamont, pe marcaj cerc albastru, spre punctul de hidratare și control de deasupra izvorului Gălăoaia Mare. De aici, coboară pe cerc albastru 2-3 km după care deviază către traseul marcat punct roșu până în Poiana Vișa. Din Poiana Vișa urmează o bucată de traseu nemarcat turistic care coboară pe o creastă spectaculoasă până la bazinul de apă de deasupra satului Gălăoaia. Aici vom avea un nou punct de control și hidratare. Apoi traseul continuă pe un drum forestier până la intersecția Gălăoaia Mică cu Gălăoaia Mare, unde avem punctul de alimentare si control. De aici se intră pe marcaj cu triunghi roșu care urcă din nou pe Platoul Scaunul Domnului, la punctul de hidratare și control Platou 2.

De pe platou urmează o coborâre pe marcaj banda albastră spre ultimul punct de alimentare și control Poiana cu Mesteceni. De aici traseul duce spre crucea de fier si cetăți, aici nu este marcaj turistic dar va fi marcajul concursului. 

ATENȚIE: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Descărcare gpx.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Înscrie-te acum