Drumetie - 12 km

22 Mai, ora 11:00

Detalii despre traseu


Drumeția are posibile două trasee: 

1.  Dus și întors pe traseul cu cerc albastru pe Zăpodia cu pod (4 kmm dus) - recomandat pentru cei cu puțină pregătire fizică sau fără experiență montană.

2.  Traseu identic cu cel de Cros; pornește de pe Valea Bistrei, la cca. 9 km de la intersecția cu DN 15 Reghin – Toplița, în aval de confluența pârâului Donca cu Bistra.

Se urcă pe traseul turistic Zăpodia cu Pod, marcat cu cerc albastru, până pe Platoul Scaunul Domnului unde este și punctul de alimentare și control. De pe platou se coboară până în șaua Scaunului pe linie albastră. De aici se intră pe traseul marcat cu triunghi albastru. Coborârea se face pe traseul Zăpodia Ursului (Zăpodia cu cale) - triunghi albastru până la punctul de START/SOSIRE.

La punctul de control de pe Scaunul Domnului se pot solicita informații despre traseu.

ATENȚIE: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

.

Timp limită: 6 ore.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau în funcție de condițiile meteo.

Punct Tip Altitudine Km de la start Km până la final
Zăpodia cu pod Start 677 0 12
Platou Scaunul Domnului
Punct control
1370 2 10
Șaua scaunului Punct orientare 1050 5 7
Păstrăvărie Punct orientare 620 8 4
Zăpodia cu pod Sosire 677 12 0


Înscrie-te acum