SEMIMARATON - MSD 21K

15 IUNIE 2024, ora 9:00

Detalii despre traseu


DISTANȚĂ: 21 km; DIFERENȚĂ DE NIVEL POZITIVĂ: 1050 m; TIMP LIMITĂ: 8 ore.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă.


Traseul va avea START-ul pe valea Bistrei, la 3.3 km de intersecția cu DN 15 Reghin - Toplița, din curtea Cabanei ”Ritual Chalet”. De la START urmează o urcare ușoară până în traseul de concurs deja știut. Intersectarea traseului se face în zona cetăților. Apoi se urmează un traseu nemarcat turistic până la intersecția cu traseul Zăpodia cu Cale, marcat cu triunghi albastru. 

Aici se continuă pe asfalt și pe drumul forestier până la cabana primăriei de la Donca. Aici avem primul punct de control și hidratare. De aici se continuă pe traseul turistic Zăpodia cu pod - marcaj cerc albastru - până la punctul de hidratare și control de pe Platoul Scaunul Domnului. Traseul se îndreaptă spre stâncile estice, pe marcaj punct roșu, pe lângă izvorul de apă domnească. De la stâncile estice traseul coboară pe marcajul triunghi roșu, pe Gălăoaia Mică, până la punctul de control după care urcă din nou pe platoul Scaunul Domnului.

După urcarea pe platou traseul urmează marcajul dungă albastră spre ultimul punct de alimentare și control, din Poiana cu Mesteceni. De aici traseul urcă spre crucea de fier apoi coboară la cetăți și în 2 km ajunge la Cabana ”Ritual Chalet”, unde este punctul de SOSIRE.

ATENȚIE: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Descărcare gpx.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Înscrie-te acum