ULTRA MSD - 100 km

10 IUNIE 2023, ora 00:00

Detalii despre traseu 

(Cursa MSD 100K s-a anulat la ediția din 2023)


DISTANȚĂ: 100 KM; DIFERENȚĂ DE NIVEL POZITIVĂ: +5000 m; TIMP LIMITĂ: 24 ore.

Timp intermediar limită la punctul de control, alimentare si hidratare Scurtu - drop bag (km 60): 13 ore!

Timp intermediar limită la punctul de control, alimentare si hidratare Gălăoaia (km 81): 18 ore!

Timp intermediar limită la punctul de control si hidratare Gălăoaia mică (km84): 20 ore!

START-ul are loc în localitatea Lunca Bradului, din fața Ocolul Silvic. De la zona de START/SOSIRE din Bistra Mureșului până aici se va asigura transportul de către noi. Sunt 20 de km între cele două locuri, cam 20 de minute de mers cu mașina. La intrarea pe drumul forestier Valea Ilvei începe traseul marcat cruce albastră care urcă până în Șaua Negoiu (între Negoiul Unguresc și Reţiţiş). La Gura Tihu va fi primul punct de control și hidratare. Traseul continuă pe marcaj cruce albastră până înainte cu 1 km de a ajunge în Șaua Negoiu. Aici deviază și urcă către Vârful Rețitiș, pe un traseu nemarcat turistic. La Cabana Meteo Rețitiș va fi al doilea punct de control și alimentare. Traseul urmează marcajul bandă roșie către Negoiul Unguresc și continuă cu Vârful Pietrosu Călimani. Apoi traseul coboară de pe vârf și continuă pe direcția Refugiului Rusca, către Curmătura Tihului unde va fi următorul CP. De aici traseul merge pe marcajul Via-Maria Theresia până pe vârful Bistricioru. Apoi coboară bandă galbenă până la CP-ul de la Refugiul Poiana Lungă. De la refugiu continuă pe marcaj punct albastru până la Gura Scurtu. Aici va fi următorul CP și zona de dropbag. 

După acest punct urmează o bucată de traseu nemarcat turistic care va ajunge în Poiana Culmii, unde e un nou CP. Din acest punct traseul devine comun cu MSD 42k. Se coboară pe cerc albastru 10 km până la intersecția Gălăoaia Mică cu Gălăoaia Mare. Aici avem punct de control, hidratare și alimentare. Urmează 7 km de drum forestier cu o pantă lină de urcare până la următorul punct de hidratare. Apoi o urcare abruptă către Platoul Scaunul Domnului, unde avem punctul de hidratare și control Platou 2. De pe platou urmează o coborâre mai lungă, de 7 km, până la ultimul punct de alimentare din Poiana cu Mesteceni. De la km 95 mai vine ultima urcare spre crucea de fier iar apoi traseul trece printr-o poiană cu stejari seculari și așa-zisele cetăți ale Bistrei.   

ATENȚIE: Zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă ele, fiind frecventate de mulți turiști.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Înscrie-te acum