CROS - MSD 15 km

15 IUNIE 2024, ora 9:00

Detalii despre traseu


DISTANȚĂ: 15 km; DIFERENȚĂ DE NIVEL POZITIVĂ: 850 m; Timp limită: 6 ore.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă.

Traseul va avea START-ul pe valea Bistrei, la 3.3 km de intersecția cu DN 15 Reghin - Toplița, din curtea Cabanei ”Ritual Chalet”. De la START urmează o urcare ușoară până în traseul de concurs deja știut. Intersectarea traseului se face în zona cetăților. Apoi urmează o bucată de traseu nemarcat turistic până la intersecția cu traseul Zăpodia cu Cale.

Aici începe urcarea pe marcajul turistic Zăpodia cu Cale, triunghi albastru, către Vârful Scaunul Domnului, aproximativ 2 km. Apoi urmează o urcare abruptă pe un traseu nemarcat turistic până în Șaua Scaunului unde va fi primul punct de control. De aici traseul se intersectează cu marcajul turistic bandă albastră pe care-l urmează până pe platou, unde va fi primul punct de hidratare. De pe platou urmează o coborâre destul de abruptă pe traseul Zăpodia cu Pod, marcajul cerc albastru până la Cabana Primăriei unde va fi următorul punct de hidratare. De aici urmează o porțiune alergabilă de 4 km, pe asfalt, până la Cabana Ritual Chalet unde este punctul de SOSIRE.

ATENȚIE: zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Descărcare gpx.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.

Înscrie-te acum