DRUMEȚIE - 14 km

10 iunie 2023, ora 12:00

Detalii despre traseu


TIMP LIMITĂ: 6 ore

Traseu pornește de pe Valea Bistrei, aproape de izvorul Donca. Sunt aproximativ 9 km de parcurs cu mașina, de la intersecția drumului care urcă la Izvorul Donca cu DN 15 Reghin – Toplița. Pentru participanții la drumeție vom asigura transportul de la noua zonă de START/SOSIRE până unde va fi START-ul pentru drumeție.

Drumeția va urca pe traseul turistic Zăpodia cu Pod, marcat cu cerc albastru, până pe Platoul Scaunul Domnului. Aici va fi primul punctul de alimentare și control. De pe platou se coboară pe marcajul bandă albastră până în Poiana înainte de care traseul bandă albastră se desparte în două. De aici continuă încă 500 m pe marcaj apoi intră pe un drum nemarcat care ajunge deasupra Crucii de Fier. De aici urmează ultima bucată comună a tuturor traseelor care ajunge la cetăți și apoi coboară ușor la Cabana ”Ritual Chalet” unde e punctul de SOSIRE.

La punctul de control de pe Scaunul Domnului se pot solicita informații suplimentare despre traseu dacă este cazul.

ATENȚIE: Zonele de belvedere sunt cu risc de cădere în gol! Vă rugăm să dați dovadă de maturitate când treceți pe lângă aceste zone, fiind frecventate de mulți turiști.

Traseul va putea avea modificări cauzate de situația din teren de după perioada de iarnă sau datorită evenimentelor meteo.